Autobus documentatie Vereniging

Afdeling Oost

De afdeling Oost organiseert haar activiteiten ongeveer 4 à 6 keer per jaar.
Gebouw PrismareNormaal vinden de activiteiten van deze afdeling plaats op de volgende locatie:

Clublokaal TMSC, gebouw "Prismare", Roomweg 167D in Enschede.
Entree € 4,- (= incl. koffie of thee).

De normale tijden zijn van: 13 tot 17 uur.

Contact met de afdeling? Stuur een e-mail
.

De voorzitter van de afdeling Oost is Aad Veltman.
Is te bereiken via e-mail, via adres: Sloetsweg 134, 7556 HT te Hengelo
en telefonisch via 0742420773.


De afdeling heeft de volgende activiteiten gepland:

21 september:

MINI EXCURSIE WINTERSWIJK.

Op de dag dat de zomer officieel overgaat in de herfst heeft de ADV afd. Oost een mini-excursie gepland. We gaan dan in Winterswijk op bezoek bij de Museumwerkplaats van Transit Oost en maken tussendoor een rondrit van ca. 1,5 uur - indien mogelijk - met de ex-GTW 475, LEYLAND RTWM - den Oudsten uit 1966. 

U wordt vanaf 11.45 met koffie en thee welkom geheten in de Museumwerkplaats, pal naast het station Winterswijk. De treinen uit Zutphen en Arnhem komen om 11.40 uur aan. Om ca. 12.30 start de bus de motor voor een rit door de mooie omgeving van Winterswijk. Tegenwoordig is het bus-lijnennet sterk uitgedund. Dat was nog niet zo lang geleden toch wel anders. Dit onderwerp zal ongetwijfeld in de loop van de middag nog wel ter sprake komen.

Na terugkeer rond 14.00 gaan we naar de zolder van de Museumwerkplaats, waar u ongeveer een uur - onder het genot van een kop koffie of thee - kunt gaan kijken naar een beeldpresentatie over het busvervoer rond Winterswijk in het verleden. Bedrijven als GTW, GSM, Oostnet, Syntus, Veldhuis, RVM en Klein Wiele komen dan zeker voorbij.  

Vanaf 15.00 uur kunt u onder begeleiding het museum en de bijbehorende werkplaats bekijken, waar o.a. het voormalige NS diesel-treinstel 186 staat opgesteld. Een deel van deze ruimte wordt verhuurd aan Arriva en Stadler voor onderhoudsbeurten aan de GTW-treinstellen. Ook zal een blik worden gegund in het archief en de voormalige stalling annex het busstation aan de overzijde van de weg. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur, waarmee het officiële programma om circa 16.00 uur eindigt. U bent echter vrij om nog in het museum te blijven tot 17.00 uur. Meer info op: https://www.transitoost.nl

Helaas is deze middag minder geschikt voor mensen, die niet goed ter been zijn. Bedenk dus vooraf, of deelname verstandig is. Ook wordt geadviseerd om zelf voor een lunchpakketje te zorgen.
ADV-leden betalen € 10 en niet- leden € 12. U kunt zich opgeven door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening NL15 RABO 0312 8444 76 tnv G. Heutink te Dalfsen. Wilt u tevens uw lidno. vermelden en uw e-mail adres dan wel telefoonnummer?  Er kunnen max 40 personen mee, dus geef u tijdig op voor 1 september a.s. Raadpleeg voor actuele reisinformatie www.9292.nl. of www.ns.nl. Bij minder dan 20 deelnemers zal de excursie niet doorgaan.
Adres van de locatie:
  
Stichting Transit Oost
Kleine Parallelweg 6
7101 HP Winterswijk

Wie met de auto komt, kan deze in de omgeving makkelijk parkeren.
                 

We hopen u te mogen begroeten op 21 september.

Het bestuur van de ADV afd. Oost.

 
12 oktober:

Busvervoer bij onze zuiderburen.

Presentatie door Walter Ceulemans.

 
16 november:

Busvervoer in 1963 en de daarbij behorende bedrijven (deel 2).

Presentatie door Harry Wind.